Zelf lampionnen maken


Zoek je iets leuks om te doen tijdens een kinderfeestje, dan kun je zelfgemaakte lampionnen kopen. Daar is niet heel veel voor nodig en zeker als de kinderen aan het einde van de middag de lampion mee naar huis mogen nemen zullen ze zeker trots zijn op wat ze zelf hebben gemaakt. De meest simpele manier is een leeg melkpak gebruiken. Hier knip je twee of drie vierkantjes uit zodat het licht van het lampionlampje  zichtbaar is. Je kunt de openingen beplakken met plastic om het lampje tegen bijvoorbeeld regen te beschermen. Laat de kinderen vervolgens het melkpak beplakken met gekleurd papier, glitters of andere versieringen en je hebt een prachtige lampion.

Maak een lampion van een plastic fles


Je kunt ook met kinderen een lampion maken van een plastic fles van melk of drinkyoghurt. Laat de kinderen de fles beplakken met vliegerpapier of glitterstickers en Bevestig aan de bovenzijde geplastificeerd ijzerdraad dat je in een driehoek tot een handvat maakt. Hieraan kun je dan een lampionlampje hangen. Een lampion maken met een waxinelichtje kan natuurlijk ook, maar dit is voor kinderen niet erg veilig. Bovendien is een plastic fles hiervoor niet geschikt omdat deze door de warmte van een brandend waxinelichtje kan gaan smelten en smeulen. Dus als je met kinderen een lampion maakt is het altijd veiliger om met lampjes te werken.

Een hele simpele zelfgemaakte lampion


Een hele simpele lampion maak je door twee stevige stukken papier in een leuke vorm te knippen, bijvoorbeeld door er iets op te tekenen en langs de lijnen uit te knippen. Plak op de vellen papier aan de binnenkant twee lucifersdoosjes en bevestig hier een lampionlampje tussen. Niet de bladen aan de hoeken aan elkaar en je hebt een schitterende lampion. Ideaal voor Halloween of Sint Maarten, met een spannende vorm zoals bijvoorbeeld een trol of een vleermuis.