Marketing zowel offline als online. Plus verschil tussen SEO en SEA.

Om indruk op je doelgroep te maken door je boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen, is marketing zowel offline als online heel belangrijk. Door de kanalen netjes op elkaar af te stemmen ontstaat er een maximale boodschap die erg overtuigend werkt. Daarmee profiteer je als marketeer optimaal van alle voordelen van wat men herhaal marketing noemt.

SEO is het optimaliseren van je website in de organische resultaten van Google. SEA is zichtbaar zijn in de betaalde resultaten van Google. Je kunt meer over SEO of SEA leren in een training of cursus. Zie hier meer voor informatie over een SEO cursus.

Hoe vaker een doelgroep door de boodschap wordt getroffen, hoe meer effect deze zal hebben en hoe beter je hem over weet te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een online campagne die men weer terug ziet komen in bijvoorbeeld autobelettering. Het komt dan weer terug en uiteindelijk zal de geïnteresseerde doelgroep daar ook iets mee gaan doen.

Marketing zowel offline als online: de één vult de ander aan

Offline marketing speelt nog steeds een belangrijke rol in het bereiken van doelgroepen. En nu er ook online marketing is is er van alles mogelijk. Mensen maken gebruik van computers, tablets en smartphones om het internet te bezoeken en naar social media te gaan. En daarnaast komt men in het echte leven ook nog eens allemaal reclame tegen.

Als we boodschappen doen of op de snelweg rijden zien we het op reclameborden voorbij komen en natuurlijk ook op nog meer plekken is dit het geval. Door daar offline te zijn en het met een online campagne aan te vullen krijgt de boodschap een maximaal effect.

Hoe vaker de boodschap wordt ervaren, des te groter de kans is dat de indruk blijft hangen. Dat is ook waarom in de organische resultaten van Google staan zo interessant is. SEO optimalisaties dus. Marketing zowel offline als offline vult elkaar dus perfect aan, de combinatie van beiden zorgt voor de perfecte herhaal marketing en dat is dus juist wat je als reclamemaker wilt zien te bereiken.

Dus door marketing zowel offline als online uit te voeren, zal je product of bedrijf veel meer aandacht krijgen en is de kans op succesvol zaken doen nou eenmaal een heel stuk groter.