journalisme in 2017

Journalisme in 2017 is geheel anders dan het in het verleden was. Dat is natuurlijk ook wel logisch, want de tijden zijn ook  enorm veranderd. Alles gaat steeds meer digitaal en dat is voor journalisten natuurlijk een groot voordeel. Zo hoeft men niet overal direct naartoe om verslag over het één en ander uit te brengen, hoewel dat natuurlijk in sommige gevallen echt noodzakelijk is. Helaas houdt journalisme in 2017 ook in dat er veel naar gebieden moet worden afgereisd waar er veel gevochten wordt of waar er natuurrampen zijn. Om een goed verslag uit te kunnen brengen moet een journalist het in dat soort gevallen ook echt kunnen zien. Dus op dat vlak is het niet echt veel eenvoudiger geworden.

Bronnen voor journalisme in 2017

Omdat de wereld digitaal in kaart is gebracht heeft het journalisme in 2017  het vele malen eenvoudiger om aan bronnen te komen. Via websites, e-mails en ga zo maar door worden gegevens razendsnel verspreid. Dus is er iets gaande in de wereld, dan weet men dat overal direct. Vroeger kwam het nieuws pas later aan en liepen sommige landen helaas achter de feiten aan. Maar omdat alles niet nu vooral digitaal en dus ook online beschikbaar is, zijn alle journalisten gelijk van het hele gebeuren op de hoogte. De bronnen zijn dus veel sneller en directer. Ook kan men nu alles live op televisie uitzenden, iets wat in het verleden vrijwel onmogelijk was, helemaal als het om nieuws in het buitenland ging. Verbindingen worden nu eenmaal een heel stuk beter en sneller en dus is het veel gemakkelijker voor elkaar te krijgen.

Journalisme in 2017 is veel uitgebreider en dat zal in de toekomst alleen maar beter worden. Wat dat betreft zijn journalisten in deze tijd veel beter voorbereid en kunnen zij over het algemeen veel beter hun berichten brengen. Ook als het gaat om artikelen is het veel beter te doen, aangezien er op het internet alle informatie te vinden is die zijn nodig hebben voor een gedegen en onderbouwd artikel.